נשים מדברות בפתיחות מטורפת על סקס

זו סיבה מספיק טובה לפרויקט וידאו חדש שהאודישנים אליו מתקיימים בימים אלה, “היקי – מילון הסקס העברי הראשון לנשים”. העיתונאית אליען לזובסקי, עורכת המילון, מדגימה

6999999999

היקי – מילון הסקס העברי הראשון לנשים” לא עומד להיות חומר הסיכה החדש לעבודת יד. כלומר, הוא בהחלט עשוי להיות סקסי, כי ככה זה כשחמש נשים שנראות מצוין מדברות בפתיחות על סקס מול מצלמה, אבל יש סיכוי שהפעם גם גברים ירצו להקשיב למה שיש להן להגיד.

את הפרויקט מפיקים אולפני הרצליה ומביים אלעד זכאי. הוא מיועד לשידור באחד מאתרי האינטרנט הגדולים ובהמשך גם יהפוך כנראה לספיישל טלוויזיוני. מי שרואה את עצמה מתאימה מוזמנת לנסות (פרטים בסוף הכתבה).

“כשהן מרגישות בנוח, נשים מסוגלות לדבר בפתיחות מטורפת על סקס”, אומרת עורכת המילון, התסריטאית והעיתונאית אליען לזובסקי. “אלה שיחות משוחררות, כנות, מצחיקות וגם מאוד מלמדות. את גם לומדת הרבה על סקס, אבל בעיקר מבינה המון על הנשים עצמן. אפשר ללמוד לא מעט על אשה מאוצר המילים שהיא משתמשת בו בנוגע לסקס: איך היא קוראת לאיבר המין שלה, למשל. או אם היא אומרת “שדיים”, “ציצים”, או סתם “חזה” מה גם שעל כל מונח כזה יש לה מה להגיד”.

– אליען, למה בעצם רק נשים?

“לא באנו לכאן כדי לקלוע צמות זו לזו בביריות במסווה של מילון סקס. באנו לכאן כי אנחנו מאמינות שאפשר לנהל שיח אינטליגנטי על סקס, בלי שזה ייגמר ב’אסקימו לימון 4′. אגב, זה לא אומר שאם הגברים יבואו נזרוק אותם מהחלון. נהפוך הוא. אבל הפרויקט הזה לא קורה בשבילם, כי יהיה להם מילון משלהם. אני מקווה שאז הנשים יבואו לבקר”

איזה סוג של נשים אתם מחפשים לפרויקט?

“נשים רגילות לחלוטין, שיש להן מה להגיד על סקס, ומוכנות בסיסית להגיד את זה מול מצלמה. גם טווח הגילים ומגזרי האוכלוסיה רחבים. זה ממש לא פרויקט תל אביבי. אני אהיה מאושרת אם תהיה שם אתיופית. או דתל”שית. או כל אישה אחרת שלא בהכרח עונה על הליהוק המתבקש כאן”.

– היו בינתיים קוריוזים שאפשר לספר?

“קחי למשל ערך כמו ‘לא נעים’. כשניסחנו את רשימת הערכים הראשונית של המילון, הערך הזה לא היה שם. היו המון מונחים בסיסיים אחרים, כמו ‘מציצה’ או ‘דוגי’, אבל זה לא. רק שבאודישנים, במהלך השיחות שהיו לנו עם נשים על סקס, עלה המון פעמים הקטע הזה שאת נמצאת עם מישהו, וברור לך שיהיה סקס גרוע, אבל את ממשיכה כי לא נעים להעיף אותו מהבית עכשיו. תמיד חשבתי שזה קרה רק לי ולחברות שלי, אבל זה חזר כל כך הרבה פעמים, שבסופו של דבר היה ברור שזה הופך לערך בפני עצמו. הנה משהו, למשל, שלא יהיה קיים במילון הערכים הגברי”.

– אז יש גם זווית פמיניסטית בכל העסק?

“מצד אחד, ברור שכן. מה גם שפרט לבמאי, כל מי שעושות את הפרויקט הן נשים. מצד שני, זה ממש לא פרויקט מטיפני או דידקטי. לא באנו לכאן לשפוט או להתנשא, אלא לשתף ולצחוק על זה. אני מבטיחה לך שאף אחת פה לא תגיד ואגינה, כי זאת מילה דוחה. אפילו הצורה הטיפוגרפית שלה דוחה, ראבאק. הדבר הכי חשוב במילון הזה הוא דיוק, ושמירה על דיבור בגובה העיניים. אחרת פספסנו את כל הפואנטה”.

– מה באמת עושים בסוגיית כינוי איבר המין הנשי?

“תשמעי, זו חתיכת התלבטות. שאלתי כל אשה שהגיעה אלינו לאודישן באיזו מילה היא משתמשת. מתברר שיש המון נשים שהמילה ‘כוס’ מפריעה להן מאוד ונתפשת בעיניהן כוולגרית. כוסית זה יופי, כוס – זה כבר לא. גם לי, כעורכת, היתה בעיה לתת לגיטימציה למילה מכוערת”.

– אז מה נסגר?

“עדיין לא נסגר. כרגע, רוב הסיכויים שנשיב את ‘מנוש’ לחיים בקאמבק סוער”.