מופלטה מרוקאית – מתכון

מופלטה מרוקאית

מופלטה מרוקאית – מתכון

מרכיבים:

• 1 קילו קמח

• 1 כפית גדושה מלח
• 2.5 עד 3 כוסות מים
• 1 כוס שמן
• להגשה: חמאה, דבש, סירופ מתוק
• עוד להגשה: קצפת, גלידה ותותים

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
• מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
• חותכים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
• שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק.
• מניחים לכדורים לנוח בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
• מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה.
• משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידים

לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.
• מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).
• כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.
• ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד,
כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.
• מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה,
ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.
• ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות.
• למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה),
אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
• אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.
• הכמות תספיק לכ- 40 מופלטות.
• מגישים את המופלטות עם דבש, חמאה, סירופ פשוט או סירופ מייפל.
• לילדים אפשר להגיש את המופלטות עם ממרח שוקולד.
• בתאבון.